Monday, April 5, 2010

DI MANA NAK MULA DAN SIAPA NAK JUMPA??..


ASSALAMUALAIKUM, Kak Cabai tertanya-tanya sorang diri pada awal pembabitan Kak Cabai dlm internet ni asalnya untuk cari sikit sumber pendapatan. Tak banyak cuma sikit jer... yang lain tu hajat d hati nak saling bantu membantu sesama saudara Kak Cabai yg tak berapa berada mcam Kak Cabai ni la juga.. Apa yg menjadi kemusykilan d hati sekarang ni DI MANA NAK MULA DAN SIAPA NAK JUMPA???..


Kak Cabai sangat menghargai kalau ada sesiapa yg sudi menjadi SIFU Kak Cabai... Sebenarnya Kak Cabai masih baru dlm internet ni. Rasanya baru 2 bln kot dok tik tok kat internet ni. Maklumlah suri d rumah cuma ambil tempahan jahit baju jer..


Kak Cabai dok buka juga blog2 yang dok suruh klik sana sini. Tapi tak berapa nak faham nak buat macammana keja-keja internet ni. Heran juga kenapa ada keja cuma dok rumah dapat duit. Confuse juga kadang2 tu. Bukannya apa takut nanti tersalah klik kang.....


Selama ni pun adik Kak Cabai yg dok bertungkus lumus ajar kak cabai pasal blog ni. Dah tau la sikit-sikit tik tok sana sini. Sekarang ni Kak Cabai rasa nak melangkah setapak lagi ke depan. Sebab tu Kak Cabai nk try buat bizz dengan internet ni. Kalaulah ada sapa-sapa yg sudi bagi nasihat, silalah... Kak Cabai sebenarnya tak segan nk belajar. Apa nak malu kan...Org kata malu bertanya sesat jalan.


Segala pandangan dan tunjuk ajar anda semua sangat Kak Cabai hargai... Daa..


12 comments:

cikkiah said...

huhu...same la kita kak cabai oi..tengah menuntut lagi..hohoh

zulkbo said...

salam kak cabai..
nak buat lagu mana?
kan dah ada iklan nuffnang
ada traffic ada lah duit masuk
takkan nak juai barang kut?
yang tu tak leh cek nak nolong..

Ibu faheem said...

salam kak cabai,skg kebolehan kak cabai menjahit kan,cuba la buat bisnes yg ada kaitan dengan ni.Macam reena,dia buat crochet..bukan main bizi dia skg,kalau nuffnang tu mcm zulkbo taip tu la kena trafik mencanak baru nak dpt byk..tp kalau nak iklan yg mahal seket,kak cabai boleh cuba innity...mmg masyuk.. :)

Ibu faheem said...

salam kak cabai,apa kata kak cabai tukar setting komen ni kepada popup window,lagi cepat dan lagi senang org nak tggl komen,sbb yang ni lambat sikit,kalau org yg ada pblem pc mmg susah la nak tggl komen ni.

kak cabai said...

ibu faheem, kak cabai rasa sngt letih dgn keja jahit. Nk cuba buat keja internet pula. Cadangan iklan innity tu camna nk join? Nk tukar setting komen ni kepada popup window tu nk buat mcmana pula??

Amirah Rashid said...

nk tukar comment ke popup tu :

setting > comments > cari Comment Form Placement > klik pop-up window > save

:)

universe33 said...

Assamualaikum kak cabai...pada pandangan saya, kak cabai boleh mula dengan jadi pengedar tanpa modal. Ada yang masuk sampai RM6000 sebulan tanpa usaha yang teruk. Lepas tu..pelan-pelanlah cari produk sendiri untuk dijual. Masa tu..customer pun dah ramai. Pasarlah apa-apa barang, kalau mereka dah trust quality kita, mestilah laku..Insyaalah. Saya syorkan jadi pengedar tanpa modal www.fcumiracle.com. Berbagai-bagai produk yang boleh dipasarkan berkaitan dengan resdung dan penjagaan badan.Itu my family punya biss.segala pertanyaan akan di layan dan diberi bantuan hingga jelas.

KASIH said...

universe33.. info yang menarik..

kak cabai said...

universe 33, cadangan yg bagus. InsayAllah kak cabai pun memang nk kena belajar lagi pasai bnyak benda internet ni yg kak cabai kurang ariff. kalau universe sudi bagi tunjuk ajar bagus sangat la.. Tq.

KASIH said...

senang sikit nak komen .. dah tak ada perkataan rahsia tu.. mcm drive thru

Lin Creshk said...

rileks...santai... sabar...jgn tinggal solat... mesti Allah murahkan rezeki...
Wokeh kak cabai... wa akan TERJAH blog kak cabai slalu sampai GEMPA!!! Yearghhh!!!
http://cicaktonjeng.blogspot.com

IzwanFJ said...

Salam..kak cabai boleh lawat blog sy di http://www.fizwan.com/ atau di website sy http://www.ixorabalqish.com/