Monday, June 7, 2010

AGUNGNYA ASMA UL HUSNA 5 (AL-QUDDUS)ASSALAMUALAIKUM

AL-QUDDUS ( MAHA SUCI) Dalam erti kata lain Yang Maha Sempurna.Tujuan untuk menyebut nama Allah ini ialah untuk membersihkan jiwa seseorang itu dari sikap atau perangai yg buruk. Antara fadhilat apabila kita mengamalkan zikir ini ialah:

1)Membersihkan hati
Baca Ya-Allah Ya-Quddus 100 kali setiap hari apabila matahari sedang terbenam, mudah-mudahan hati kita bersih dari sifat sombong, tamak, irihati, benci dan sebagainya.

2)Terhindar dari bencana
Baca zikir ini 1000 kali , dikatakan akan terhindar dari bencana dengan izin Allah.

3)Bebas dari kebimbangan
Baca zikir ini 100 kali setiap hari akan terhindar dari kebimbangan.

4)Menakutkan musuh
Baca Ya-Allah Ya-Quddus sebanyak-banyaknya dengan cepat sambil hati takutkan Allah. Mudah-mudahan dengan izin Allah musuh akan berlalu.

Apa pun yang kita mohon dari Allah lakukanlah dengan istiqomah dan jangan lupa mulakan dengan bismillah, berselawat diikuti dengan zikir dan sudahi dengan berselawat juga. Mohonlah pada Allah akan segala bantuan jangan pula kita minta pada tempat yang lain. Bimbang kalau-kalau kita tidak sedar kita sedang menyekutukan Allah pula. Harap di jauhkan dari perkara-perkara yang melanggar peraturan Allah s.w.t Amin... Semoga kita mendapat faedah dari zikir ini dan semoga kita akan dapat pelajari zikir yang lain pula di lain kali Insya-Allah. Daa...