Tuesday, June 8, 2010

AGUNGNYA ASMA UL HUSNA 6 (AS-SALAM)

ASSALAMUALAIKUM

AS-SALAM (MAHA PENYELAMAT) Salam berkait dengan Pemberi keamanan dan keharmonian kepada semua makhluk. Zikir ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri jika kita selalu mengamalkannya. Kak cabai mungkin tidak pernah berjumpa dengan orang mengamalkan zikir dengan nama-nama indah Allah ini dan melihat sendiri orang-orang ini, namun jauh di sudut hati kak cabai sangat yakin bahawa zikir dengan nama-nama Allah yang indah ini sememangnya mempunyai kelebihan yang sungguh menakjubkan kurnian dari Allah swt.

Kak cabai bukan sekadar berkongsi coretan ini sahaja tetapi kak cabai juga ada beberapa nama indah ini yang kak cabai selalu amalkan dan memang sangat tenang hati kita walaupun ujian dariNya itu kadang-kadang sangat berat bagi kita. Amalkanlah zikir nama-nama indah Allah ini Insya-Allah, Allah tidak akan mensia-siakan hambaNya yang sentiasa mengingatiNya.

OK, hari ni kita kongsikan bersama nama AS-SALAM apa kelebihannya.
1)Menyembuhkan penyakit
Baca Ya-Allah Ya-Salam 111 kali atau 160 kali di hadapan orang yang sakit dan hembus padanya. Dengan izin Allah penyakit akan sembuh. Ini adalah ikhtiar kita.

2)Selamat dari wabak
Bacalah Ya-Allah Ya-Salam 115 kali. Cuba baca di tempat yang sama setiap hari ia juga mampu menyembuhkan orang yg terkena wabak. Semuanya bergantung pada izin Allah. Sekurang-kurangnya kita sudah berusaha. Eloklah kita amalkan memandangkan wabak h1n1 dok merebak la ni kan..

Itu saja yang kak cabai nak kongsikan hari ini. Sebenarnya banyak lagi kelebihan zikir ini cubalah kita sama-sama korek-korek dalam buku-buku yang berkaitan. Kalau ada yang bagus-bagus apa salahnya kita kongsikan bersama kan... ok, daaa....