Friday, February 12, 2010

bersosial cara kak cabai

Salam pagi jumaat..pagi ni sungguh cerah..alhamdulillah..kak cabai baru selesai membuat kerja rumah..cuma nak masak saja.. sekejap lagi kak cabai akan masuk ke dapur pulak.. benda wajib ni tak pernah kak cabai tinggalkan.. hari ni askar kak cabai balik awal..jam 12 nanti dah keluar...kena la masak awal.. internet pun kak cabai kena terjah juga..hikhikhik... kak cabai ni suri rumah yang bijak IT... ehhh..bukan kak cabai sorang saja tau... ramai lagi suri rumah yang sewaktu dengan kak cabai yang bijak dalam bab IT!! .. suri rumah sekarang dah berubah... betul tak?
Teringat semalam masa kak cabai tengah buat blogwalking..kak cabai ada singgah satu blog ni..tuan blog ni letak gambar seorang perempuan yang tengah meriba seorang bayi... perempuan tu tengah main game...hebatkan perempuan sekarang... sambil jaga anak..sambil mengadap komputer...rasanya kalau main game ni susah nak berganjak .. tapi kalau bayi tu beyak ..huhhh kena la tunggu game over..baru boleh basuh... hikhikhik sian bayi tu... nasib anak-anak kak cabai dah pergi sekolah.. senang la kak cabai nak golek-golek goreng berokband kak cabai ni.. kalau anak kak cabai masih bayi..uuhh mesti kak cabai dah jadi macam perempuan tu.. hiiiieee.. tak sesuai...
Pada ibu-ibu..kalau nak mengadap internet ni jangan lupa tanggungjawab pulak... utamakan keluarga dulu... baru bersosial di laman sesawang ni..okey

3 comments:

Tihara said...

kak cabai housewife yang canggih!

kak cabai said...

hai Tihara... kak cabai dan persatuan housewife sedunia memang canggih... pastikan tihara dah jadi ahli yer...hikhikhik... kak cabai kalau bab merepek ni memang no 1 :)

Cik Limau Nipis said...

hahah kak cabai saye ibu muda berpelajaran tapi saya berhenti kerja untuk menyusukan anak selama 2 tahun tanpa makanan tambahan .. tapi saya main game Dota 2 siap menyusukan anak lagi and kerja2 rumah saya tetap jalankan,dah setel semua benda baru saya akan bermain game-.. suami saya layan OK. cuma kdg2 dia tak boleh tgk saye konker komputer, dia nak marah saya pun tak boleh sebab ekrja rumah banyak ssaya dah siapkan makan minum dia pun saya sediakan.