Wednesday, April 28, 2010

KAK CABAI NAK HABAQ...


ASSALAMUALAIKUM, dah dekat seminggu kak cabai tak buat entry baru. Bukan apa, nak buat la ni... Kebetulan hari tu kak cabai dah ready nk masuk entry baru tup..tup.. letrik terputus... lama pulak tu. Dari pukul 8 pagi sampai pukul 6 ptg. Bateri dlm laptop ni pun baru nak cas masa tu... alahaaaii. sabar... jer.. Hari tu kak cabai pun mengemaslah kat belakang rumah nuu.. ala.. dah banyak barang2 lama dok simpan. Botol plastik, botol kaca, beg plastik bekas ais krim punya la banyak... satu hari tak cukup masa nak mengemas.
Dalam pada tu kawan kak cabai pula mai rumah ajak p masjid ukur langsir kt bahagian pompuan. Nk buat adang. Pi la kan tak kan tak pi pula... ada pula dok mai tempah baju kurung 4, 5 pasang, minta jahit tudung anak nk masuk asrama la, apa la, itu ini, itu ini, tak dan nk buka blog teratak kak cabai ni. Alaaa.... kawan blogger kak cabai dok mai singgah kt teratak kak cabai tapi kak cabai tak singgah pun blog depa... kesian..
Ni pun curi2 masa buat entry nk habaq kat blogger semua pasal apa kak cabai tak p blog korang. Remedy yg rajin dok gerak kak cabai, ada ka dia kata kak cabai tidoq, dok suruh kak cabai bangkit. Kak cabai ni bukan nufff. Padin, nanti kak cabai pos tuuutt... lambat la nak tunggu tahun depan. Nanti bila dah free sikit kak cabai pos nooo...Sabaq. Ain tu marka hang ka? Dia kata padin bagi link kak cabai kt dia suruh bgi gambar cun kat dia... Tak pa.. kak cabai tak marah aiiiihh... suka.. saja serkap jarang kalau tak betoi jgn marah padin noo...
Niera, hang tag kak cabai ka?? Tak pa.. nanti kak cabai buat bila free nanti ok.. rajin mai teratak kak cabai. Zulkbo, hang tau beruk mak yeh, yg p rumah hang tu dia mai rumah kak cabai pulak. Alamaakk... hari tu telefon rosak, encik TM tu pun mai la rmh kak cabai nk baiki, masa dia panjat bumbung rmh kak cabai ada la.. beruk mak yeh tu atas pokok rambutan depan rumah kak cabai. Ada ka, dia tanya kak cabai bela monyet ke?? Eh..eh..eh.. tak kan la nk bela monyet dok dalam KL ni. Tak masuk akai betoi. Darkbatman, kak cabai tak sempat nk p blog awak. Degar cerita dok bergaduh sakan dgn remedy, awat... alaa.. kak cabai tak tau cerita la...
Ester camna biz baguih kot. Kasihart, amboi banyaknya tape... macam kedai video la pulak. Dok tunjuk dalam blog ni nak menunjuk la tuuu... he.he... ingat ka nk buat entry p Camaron Hg. Ni giliran kak cabai pula la kerja banyak.. Dah siap ka edit gambaq2 tu semua..... habis kerjaa.. boleh la berblog noo... Yang kak cabai dok cari2 blogger cayunk, mana dia pi ha..?? ada sapa nampak ka?? Cikmin, apa habaq? Faheem sihat ka? Oh ya, kak cabai ada sorang kawan baru.... la.. korang tak pergi ziarah dia ka?? Fizwan... yang pandai pasal IT tuuu... macam dayah.... tapi dayah dah p mana lama tak singgah teratak kak cabai.
Long Hafizz Perantau London dah exam ka??? Ala ramai lagi nak taip nama korang kat sini tapi jam dah pukul 3.40 ptg dah . Sat lagi nk pi ambil anak kat sekolah pukul 4. Ni yang tak suka ni... Apa pun mana yang tak tertulis nama kat sini bukan bermakna kak cabai lupa... daaakkk... tak daann... Yang baru jadi followers kak cabai, terima kasih bnyk. Nanti ada masa kak cabai singgah blog korang ok... kak cabai nk siapkan tempahan orang tu dulu. Daaa....

7 comments:

RaMa2UnGU said...

Salam kak cabai..
amboi..bz sungguh yer..
takpe la..ada msa nnt dtg2 la umah kite ek..heee

zulkbo said...

salam kak cabai..
la awat jadi lagu tu
berok pie rumah kak cabai pulak ka?
awat tak punggai kepala dia ngan penyapu? he he..
biasa dah hidup ni kak..saya pun sama
jugak ..bila mai sibuk..satu kerja pun tak jadi..bertawakallah no?Allah bersama orang yang sabaq!..

KASIH said...

ala kak cabai.. tayang sat saja tape tu.. tak tau pulak dia melekat lama..hahaha.. saya dapat gaji..nak beli microwave kat mak saya.. ok tak? saja la seronok2.. bagi barang kat mak saya..

gooseberries said...

hehe.. xpe la kak cabai. jnji gooseberries rajin dtg melawat.. =)

kak cabai said...

rama2ungu, gooseberries. tq.. ingat kat kak cabai.. of course kak cabai ingat korang... lain kali kak cabai taip nama awak berdua firs sekali ok. amirah rashid, cik dahlia, rockers. iman, utz noraimin. cikgu humairi, norgadis, hana insp laa.. bnyak lagi.. semua kak cabai ingat tau... cuma tak dan nk taip semua nama je...

Syafiq Kadiran said...

time nak update la letrik xdop.sian tol...

comey nyer bear tu...hihihi~~

padin said...

hai kak cabai.. hehe first of all thanx pasal entri nih.. err betol ke thn depan baru pos? waaaaaa nanges jap!! ok, errkkk are-in wonderland ke? miahahaha, xkenal pon sape dia, saje pomot kak cabai kat dia